TAIWAN

10 dagen & 9 nachten

Taiwan specialty tea tour

WANNEER:

 • 11 mei tem 20 mei 2020  – geannuleerd wegens Covid 19 virus

PRIJS:

 • 2.650€ excl vluchten

Wat maakt deze reis zo bijzonder

Taiwan Specialty Tea Tour, een boeiende en leerrijke ervaring die je theekennis naar een hoger niveau tilt.

 • Leer Taiwan kennen als authentiek theeland: iconische oolongs, terroir, specifieke verwerking en de lokale cultuur.
 • Krijg via een bezoek aan verschillende theebestemmingen inzicht in het complexe proces van oolong produceren.
 • Leer hoe thee gemaakt wordt, ontdek waarom thee een topproduct is en hoe alle facetten van het theemaken daartoe bijdragen: van de theetuin, over de verwerking tot de ervaring van de teamaster.
 • Leer over keramiek en teaware.
 • Verwerf praktische kennis die je persoonlijke ervaring met thee zal verrijken of die je professionele activiteiten naar een hoger niveau tillen.

De reis in een oogopslag

10 dagen, 9 nachten, gaan we op ontdekkingstocht in het prachtige Ilha Formosa. We worden toeschouwer bij de productie van bekende Taiwanese oolongs en gaan eigenhandig ervaren hoe het is om thee te maken. We genieten van de prachtige natuur met adembenemende zichten en dompelen ons onder in de Oosterse cultuur, natuur en heel veel heerlijke thee. 

 • Taipei
 • Pinglin
 • Hsinchu
 • Miaoli
 • Nantou
 • Sun moon lake
 • Alishan
 • Taichung
 • Yingge
 • Taipei

DAG 1 - WELKOM IN TAIWAN

Welkom in het relaxte Taipei, de hoofdstad van Taiwan. We starten met een heerlijke thee ceremonie in een heel bijzondere locatie met aansluitende lunch. 

Na de middag nemen we, bij helder weer, de gondola naar Maokong, gelegen aan de zuidzijde van Taipei. We krijgen een prachtig zicht over de stad en de eerste theetuinen.

De dag sluiten we af in Yongkang street, een walhalla van theewinkeltjes en bruisende gezelligheid.

DAG 2 - Pinglin

De jonge theeboer Jacob is alles behalve een groentje, als meervoudig ITQI winnaar bewijs hij al meermaals de kwaliteit van zijn schitterende Baozhong oolong. Hij verwelkomt ons in zijn theetuin en de plek waar de magie gebeurt, en hij de verse blaadjes verwerkt tot topkwaliteit thee. 

Pinglin is ook de hometown van het zeer interssant theemuseum. We schenken er onze volle aandacht aan na de lunch en leren over de verschillende cultivars en de geschiedenis van Taiwan als theeland. 

The Jade Leaf Emillio Del Pozo

De keramiek kunstenaar Emilio Del Pozo van The Jade leaf leerde de kunst van teaware maken in Taiwan. De laatste jaren oogstte hij schitterende kritieken met zijn werk. Hij heeft geen galerij of winkel maar we mogen hem thuis bezoeken en een blik werpen op zijn studio. Wie weet vinden we wel een uniek stuk in één van zijn bijzonder lades… 🙂

DAG 3 - Hsin Chu & Miaoli

In de ochtend bezoeken we een CTC fabriek. Fuyuan Cha is best bijzonder in zijn soort, hun productie wordt met name gebruikt om de steeds populairder wordende thee flesjes te maken. 

Na de lunch in een authentiek Hakka restaurant duiken we in de wereld van Oriental Beauty! We hebben geluk want we bezoeken zowel een kleine theeboer als een grotere producten. We kunnen vergelijken en leren wat deze thee zo bijzonder maakt!

 

Oriental beauty Tearista Sofie
Organic teagarden Taiwan Tearista Sofie

DAG 4 - Nantou

Ching Jing mountain, één van de meest adembenemende theetuinen, we aanroepen de weergoden voor een heldere dag :).

Onze focus gaat vandaag helemaal naar organic. Teafarmer Katie neemt ons op sleeptouw en deelt haar verhaal. Waarom ze samen met haar zussen overstapte op organic farming. Wat het verschil is met conventionele productie. We kijken, leren, proeven en genieten.

Katie heeft naast verschillende theetuinen ook een grandpa garden die niet enkel organic maar ook wilde cultivars heeft, een tasting is aan de orde!

Master Wu

Fingerscrossed dat de oude meester ons kan ontvangen voor thee. Het is een bijzondere man die ceremonieel en met veel aandacht de thee zet. Diezelfde aandacht hanteert hij ook bij het maken van prachtige teaware. 

DAG 5

Tea Talk Academy

Tommy Tang van Tea Talk academy leert ons als roasting master hoe dit proces in zijn werk gaat. We doen een tasting van niet geoxideerde tot volledige oxidatie en van niet geroosterde naar sterk geroosterde oolongs. 

DAG 6 - Sun Moon Lake

We bezoeken Tung Pang Tea factory, ze zijn gespecialiseerd in zwarte thee die gemaakt is van de groot bladige Shan variëteit, die grandpa Kuo meebracht naar Taiwan uit noord Thailand. Hun thee, gekend voor uitstekende kwaliteit exporteren ze wereldwijd. 

Taiwan bezoeken zonder bubble tea to proberen is onmogelijk ;), we laten ons verleiden bij Hoho Cha. 

Een wandeling rond het Sun moon lake mag niet ontbreken. 

DAG 7 - Taiping

Ondervoorbehoud van productie op die ochtend, bezoeken we Dong Ding – Lianshan tea factory. 

Daarna rijden we de bergen in richting Alishan en stoppen voor een heerlijke lunch in het bergdorpje Taiping. De pure streekproducten uit Alishan zijn hier te vinden op de street market. Handmade ginger tea, theeolie, ruwe rietsuikertjs, vers kurkuma poeder, … op en heerlijk dus we struinen even door old street alvorens onze route naar Alishan verder te zetten.

De weg omhoog is pittig maar thee drinken bij Ms Lin alleen al is de tocht waard! Ze schenkt ons Alishan thee met zo een kunde en sereniteit dat je hem nooit meer vergeet. 

We maken ook kennis met haar broer en de Lin familie die hier prachtige high mountain Alishan thee maken. 

We blijven hier overnachten en worden wakker… te midden de prachtige bergen.

DAG 8 - Alishan

Aan het werk!

Vandaag maken wij de thee. 

0:00 – 11:30 rolling, rolling, rolling 🙂 De theeblaadjes die we de vorige avond klaarlegden om te witheren moeten nu gerold worden. Uniek om te ervaren hoeveel kunde het vraagt om onze eigen zwarte thee te maken. 

Na de lunch gaan de blaadjes de oven in en doen we een Alishan tea cupping en evaluatie. 

Tussendoor krijgen we de tijd om foto’s te nemen in de theetuin en het bamboe bos. 

DAG 9 - Yingge

We vertrekken in de ochtend vanuit Taichung en bezoeken eerst de Songboling theefabriek van Mr Chen. Four seasons, Milky oolong, Cuiyu, Nr 17, … hij heeft ze allemaal. Maar ook Racek en ikzelf zijn uiters benieuwd want hier gingen wij nog niet eerder. 

Lunchen doen we in Yingge, net ten zuiden van Taipei. Vervolgens is er free time voor shopping in dé keramiek stad van Taiwan. Het ene winkeltje naast het andere met een aanbod om u tegen te zeggen. Is shoppen niet zo jouw ding dan kan je op ontdekking in het grote keramiek museum. 

Teacocktails Tearista Sofie

DAG 10 - Taipei

Dihua old street met zijn Chinese kruiden-medicijn winkeltjes en zijn stoffen markt werd een populaire plek voor ondernemers in de oudheid maar ook voor nieuwe hedendaagse,n trendy (thee)zaken. Het is een bruisende straat waar we ook een blik kunnen werpen op de Xiahai god tempel die er gebouwd werd in 1856. 

We kijken terug op een prachtige reis tijdens een bijzondere lunch en een afsluitend thee moment.  

Contact

Elslo 107

9940 Evergem

België

sofie@tearista.eu

Tearista is lid van VVR (Vereniging van Vlaamse Reisbureaus) met erkenningsnummer 9835.  VVR is de beroepsvereniging die de belangen van de reiziger behartigd en ten dienste staat van haar leden- reisbureaus.